Magen i kollaps

Det blir alltid en sådan besvikelse när magen säger ifrån och kollapsar totalt. Som tur händer det mindre ofta nu när jag äter en striktare kost. Jag fick börja juni månad med ett långvarigt toalettbesök, tankarna kommer och jag försöker analysera vad som orsakat detta. Även om jag skriver ner allt vad jag äter kan det ändå vara svårt att hitta en orsak.

Den senaste månaden har jag ätit ungefär som jag brukar, kanske har det bara blivit för mycket av något. Jordnötssmör är ett orosmoment som jag funderar över ibland, men jag tycker jag ätit så små mängder att det inte borde vara det. Vid detta tillfälle hade jag också ätit en hel del kokt vitkål, kanske var det något som fick magen att reagera.

Jag tror det är en tillfällighet och många olika orsaker som gör att magen lägger av. Kanske går det inte alltid skylla på specifika råvaror, kanske är det en kombination av flera olika som ställer till problem. Jag tror även att stress och andra faktorer har del inverkan också.

Vitkål brukar gå bra, men kanske inte alltid…

 

4 Responses to Magen i kollaps

 1. Claudia skriver:

  Hej tråkig att det är strul med magen, hoppas att det vänder snart. Jag följer SCD men tyvärr ser inte längre ngn färbätring. Klarar inte biologiska mediciner och kalkprotein vandrar från 3000 till 4000😕, äter minimal med socker, det mesta ekologisk och hemmalagad, men det händer att jag äter iblan/mest sällan på restaurant. Har slutat med asacol och pentasa då jag fick kraftiga reaktioner. Sjukdomen tar över och man känner sig maktlös. Jag fortsätter med styrketräning och med löpning det gör faktisk att jag mår bättre.
  Följer din blogg och den ger mig hopp. Hoppas att det ska vända!
  Krya!

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej
   Trist att det inte vill gå din väg. Kan förstå att det är jobbigt för dig när inflammationen inte lugnar sig trots att du kämpar med både kost och mediciner. En strikt kostförändring är dock något som kan ta väldigt lång tid, kanske flera månader eller år innan det ger resultat, men det är inte säkert det fungerar för alla.

   Vad bra att du ändå håller igång med träningen, jag tror det är viktigt för hälsan, så länge det inte blir för mycket och för intensivt. Träningen gör att jag mår bättre både fysiskt och psykiskt, frigörande av endorfiner vid träning ger ju oss en ”må bra-känsla”, så fortsätt kämpa på.

 2. ocianablog skriver:

  Hej! Har också Crohn och kan säga att många jag talat med haft problem med just kol i alla dess former tyvärr. Så kan hända det var den som var boven i dramat denna gång. Kämpa på och prova dig fram vilka livsmedel som fungerar för dig, alla är vi olika. Jag har också en blogg där jag bl.a. skriver om min Crohns. Följ den gärna :)
  Kram på dig!

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej!
   Det kan ha varit vitkålen som ställt till det, har varit mer försiktigt med det den senaste tiden. I vissa perioder har jag ätit kokt vitkål dagligen utan problem, irriterande när man blir så osäker på vissa livsmedel. Roligt att höra från dig. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: