En laddning Pulled Pork

Idag har jag gjort en laddning pulled pork. Även om tillagningen tar omkring 8 timmar så blir själva arbetet minimalt, det går otroligt snabbt att krydda och skicka in i ugnen, sedan sköter det sig på egen hand. Det blir inte heller något extraarbeta av att göra mycket på en och samma gång, utmärkt tillfälle att fylla frysen.

Idag blev det 2 kg picknickbog som kryddas rätt simpelt med salt, peppar, paprika- och chilipulver tillsammans med lök och tomat. Jag tillsätter inget mer eftersom min strikta diet inte tillåter mer avancerade ingredienser.

Nu behöver jag inte fundera över vad jag ska ha till mina grönsaker vid nästa måltid.

Efter 8 timmar på låg värme är härligheten klar.

Pulled Pork

Många portioner blir det och perfekt att fylla frysen med.

2 Responses to En laddning Pulled Pork

 1. MS skriver:

  Hej, jag ramlade in här då jag surfade på Entocort.
  Du har alltså opererats en gång och ätit medicin – men nu kör du enbart med kostomläggning? Hur länge har du varit utan medicin? Hur har kalprotektinvärdet varit nu då du har varit medicinfri? Under 100?

  Kunde du skriva (sammanfatta) i ett inlägg om hur du äter i dag? Det vore intressant! Funkar det verkligen att vara utan medicin? Tror läkarna att kostomläggning är tillräckligt? Har de kollat att allt är ok i tarmen? :-)

  Jag är opererad 2 ggr (haft Crohns 30 år) och var nyligen medicinfri 9 månader. Fantastiskt! Under tiden körde jag glutenfritt 1 mån. men märkte ingen skillnad så jag började äta vanligt igen. Men så småningom fick jag ont och gasproblem och Calpro steg till 157 och skopin visade på lite inflammation. Så nu är det Entocort-kur och Azamun som gäller. Tråkigt, jag trodde att jag skulle få lämna min medicin för gott, men nu vågar jag inte det.

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej!
   Jag ska försöka skriva ihop ett inlägg om de saker du undrar över framöver. Jag hade planer att skriva hur jag lagt upp saker och ting med några månaders mellanrum, men har bara hunnit med ett inlägg än så länge, svårt att hitta fokus.

   Lite kortfattat har jag varit medicinfri i ungefär 2 år. Jag följer en diet som kallas SCD, har även plockat bort de flesta frukter och äter heller inte den hemmagjorda yoghurten längre. Jag har skrivet en del om detta och du kan hitta en del av dessa inlägg och du följer denna länk. https://crohns.nu/tag/scd/

   Kalprotektin har legat under 100 de senaste provtagningarna, men har inte alltid varit så. Det var då jag började experimentera med att ta bort frukt osv.

   Även om du börjar med mediciner igen så finns ju möjligheten att experimentera med kosten samtidigt. Det kan vara en stor omställning och ta lång tid. En dag kanske du är redo att prova utan mediciner igen. Dock ska man ju alltid höra med sina läkare först.

   Ska försöka fixa ett mer uppdaterat inlägg som sagt. Tack för din kommentar och lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: