5 år med Jag och Crohns

Jag har kollat igenom gamla inlägg och ser till min förvåning att det gått över 5 år sedan jag började skriva bloggen ”Jag och Crohns”. Det är svårt att greppa att tiden går så snabbt, men livet har ju sin gång och vardagen rullar på trots bra eller dåliga dagar.

Träning har varit min hörnsten under dessa år och är något jag fortfarande ser som en viktig del av mitt liv. Jag har blandat både kondition och styrka, tycker det är viktigt och roligt med båda delarna även om styrketräningen varit det större intresset de senaste åren.

Kosten är nog det jag ser mest förändring på över dessa år, speciellt sista året då jag gått över till en striktare lågkolhydratkost. Fokusen på kosten har växt mer efter var år som gått. Exempelvis började jag med glutenfritt omkring 2011, det var nog en bra start men såklart inte tillräckligt. Jag njöt av en del sötsaker istället och det var inte bra för mig. Att hitta sin väg tar tid och trots en del dåliga vägval brukar man hitta fram till slut.

Medicinerna har det varit en salig blandning utav och jag har haft mycket problem med förkylningar och infektioner, biverkningar från mediciner och kost som inte varit optimal har nog bidraget till det. Sista året har jag varit medicinfri och fokuserar på kosten istället, detta är min största förändring någonsin.

Hur blir då framtiden? Ja, det återstå att se. Jag ska fortsätta skriva och hoppas jag kan klämma in lite fler inlägg än vad jag gjort det senaste året. Det kommer förhoppningsvis bli fler texter om kosten då det är väldigt viktigt för mig just nu. Sedan blir det såklart också lite träning och allmänt vardagsliv.

Även om det kan vara en del trams hoppas jag att ni finner en del läsvärda inlägg också. Mot framtiden. :)

Jag och Crohns 5 år

2 Responses to 5 år med Jag och Crohns

  1. Claudia skriver:

    Tack för att du orkar och tar dig tid i att skriva, om din sjukdom, vägval och att du vill dela med oss andra som följer bloggen:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: