Koppling mellan emulgeringsmedel och tarmsjukdomar

En amerikansk studie har undersökt tillsatsen emulgeringsmedel som tros kan orsaka kroniska inflammationer i tarmen. Studien har bara testats på möss och doserna ska tydligen vara väldigt höga i jämförelse med vad vi människor får i oss, men det är ändå intressant att se vad tillsatser kan ha för effekter.

Mer läsning finner ni på dessa länkar.

http://www.nature.com/news/food-preservatives-linked-to-obesity-and-gut-disease-1.16984

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20375653.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: