Nytt försök med SCD (Specific Carbohydrate Diet)

Första gången jag försökte följa SCD klarade jag en vecka innan jag avbröt, det blev en för svår omställning då magen samtidigt var i dåligt skick. Nu 2 år senare är jag igång med mitt andra försök med dieten, det har även denna gång varit en svår prövning även om jag hållit ut längre.

För er som inte hört talas om SCD kan läsa mer från mitt första försök på denna länk. Där har jag skrivit om hur dieten bör utföras och fungerar.
https://crohns.nu/2011/11/23/scd-specific-carbohydrate-diet/

Jag kände att det var ett bra tillfälle att ge dieten ett nytt försök nu när jag ändå dragit ner på träning och har mer tid över till annat. Energiintaget var ett av problemen när jag började dieten första gången och det var svårt att få energin att räcka till träningen. Även om jag inte behöver lika mycket energi nu som då så får jag ändå inte i mig tillräckligt.

Fettintaget är något jag försöker öka allt eftersom, men med min opererade tarm är det inte helt lätt. För mycket fett kommer inte att fungera, jag ökar sakta för att finna min toleransnivå. Att ersätta kaloriintaget från kolhydrater är inte det lättaste utan ett högre fettintag, vilket blivit mitt dilemma.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: