Fisk med potatis och rotfrukt

Hösten är här med färska, fina råvaror från trädgårdslandet. I veckan passade jag på att göra en enkel fiskrätt med potatis, rödbetor och morötter. Allt tillagades i ugnen för att göra det så enkelt som möjligt.

Jag la 2 st frysta torskblock i en form, fisken saltas och peppras innan den täcks med skivade tomater och ost. In i ugnen i 40-45 minuter på 150 grader.

Under tiden skalade jag potatisen och rotfrukterna, jag skar de i bitar för att sedan förkokas i några minuter. Sedan lade jag dessa i form tillsammans med en uppskuren lök, och in i ugnen efter att fisken blivit klar. Nu körde jag istället ugnen på 225 grader för att få mer yta och färg, ca: 15-20 minuter.

Detta är väldigt lätt att tillaga, det är också så enkelt att göra mycket mat på en gång, perfekt för ett par matlådor.

Fisk i ugn med potatis och rotfrukt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: