Livet i sommarstugan

I slutet av maj drar sommarstugesäsongen igång och jag har redan varit där tre helger i rad. Det är väldigt rogivande att lämna vardagen och åka iväg till denna lugna miljö. Dagarna blir som de blir beroende på väder och humör, ibland håller jag på med något projekt på gården eller sitter i lugn och ro med en kopp kaffe med bra läsning. Ofta blir det en lagom blandning av både praktisk arbete och avkopplande nöje. Just att det är en lugn miljö på landet utan varken affärer och knappt några människor gör det speciellt.

TV och Internet är en stor del av våra liv och tar upp mycket tid, jag skulle inte klara mig utan dessa men i korta perioder är det bara skönt att få skära ner på tekniken något. I stugan finns varken vatten och el indragen, en viss el från solceller finns men begränsat, det räcker till att stilla behoven vilket är precis lagom. Elden är istället något som får prioriteras, det är mysigt att elda men samtidigt viktigt för att hålla värmen om vädret är dåligt och för att laga mat och värma vatten. Även om allting tar längre tid så känns det aldrig stressigt och det är precis så det ska vara.

Sommarstugan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: