Träningsjournal vecka 11, 2014

Det har varit en bra träningsvecka även om det kanske börjar kännas mycket med 6 dagars styrketräning per vecka. Jag har känningar av en sträckning på insidan höger överarm, men det har inte påverkat träningen nämnvärt, det är i vissa övningar som exempelvis dips som det kan göra ont. Kanske borde jag ta lugnare träningspass när det är så få vilodagar, även om träningen går bra så märker jag det på att jag vill sova mer. Det sliter på en helt enkelt.

Måndagens knäböj gick bättre än veckan innan, det blev 5×5 på 130 kg och jag är snart där jag var före jul. Även bänkpressen går bra, det har nog inte gått bättre än vad det gör just nu. Marklyftet däremot är ett bekymmer, jag får inte till några bra lyft. Jag trixar med tekniken men jag tycker inte jag har bra form. Jag har provat både sumolyft och vanliga marklyft för att testa vad som passar bäst. Tror jag ska prova att flytta marklyftet till samma dag som benträningen, jag tycker det funkar bättre när jag är ordentligt uppvärmd efter knäböjen.

Veckoschema v.11
Måndag – Underkropp, Mage (tyngre, lågrep)
Tisdag – Bröst, Triceps (tyngre, lågrep)
Onsdag – Rygg, Biceps (tunga marklyft, resten högrep)
Torsdag – Axlar (tunga militärpress, resten högrep)
Fredag – Underkropp (lättare, högrep)
Lördag – Bröst, Armar (lättare, högrep)

Lördag (1 dag från v.11), 75 min, kroppsvikt 74,4 kg
Bänkpress
8 x 20 kg | 5 x 50 kg | 3 x 65 kg  | 8 x 85 kg  | 8 x 82,5 kg  | 8 x 80 kg | 8 x 80 kg

Golvpress
8 x 65 kg | 8 x 65 kg | 8 x 65 kg

Lutande hantelpress
12 x 27,5 kg | 9 x 27,5 kg | 12 x 25 kg

Pek-dek
8 x 30 kg | 10 x 25 kg

Bakåtlutande situps med vikt
10 x 20 kg | 10 x 20 kg | 10 x 20 kg

Maghjulet
10 x kv

Tricepspress i kabelmaskin (rak stång neråt med Fat Gripz)
12 x 60 kg | 8 x 60 kg

Tricepspress i kabelmaskin (rep över huvudet)
12 x 40 kg

Chins
15 x kv

Ez-curls (med Fat Gripz)
8 x 27,5 kg | 8 x 27,5 kg

Varierad hammar-curl (med Fat Gripz)
8 x 10 kg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: