Börjar 2014 med Humira

Första dagen på det nya året blev också en Humira-dag. Injektionen gick ganska bra även om det sved rätt mycket, det är mer regel än undantag att det ska svida så förbaskat.

Nu är julledigheten snart över och allt går tillbaka till det normala igen. Det ska bli skönt att få ordning på sömn, kost och träning. Vardagsrutiner är inte dumt för att må bra.

Humira 2014

4 Responses to Börjar 2014 med Humira

 1. Ramona skriver:

  Hej jag ska börja med Humira om 14 dagar svider det så jäkla mycket som du skriver? Svider det lika mycket på låren? Jag ska få 4 st samma dag när jag börjar sedan 1 st var annan vecka. Undra om Emla bedövningskräm alt. plåster hjälper ska fråga min läkare. Ha en bra dag Ramona

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej!

   Det är olika från gång till gång för mig. Det är inte själv sticket som gör ont utan svedan från när vätskan i sprutan injiceras. Det är över på några sekunder så det går ganska bra ändå men ibland vill dessa sekunder vara långa. Första gången jag provad ta i benet gick det jättebra, men även där är det olika från gång till gång. Man kan bedöva området med is före injektionen för att lindra lite.

   Om du är intresserad kan du i denna video se när jag tar Humira.

   Hoppas allt går bra för dig.

 2. Ramona skriver:

  Hej nu har jag tagit mina 4 första Humira-sprutor det gick bättre än jag trodde jag satte på några Emla plåster 1 timme innan. Visst sved det men det gick snabbt över.
  Ha de bra och sköt om dig. /Ramona

 3. Jag och Crohns skriver:

  Vad skönt att allt gick bra. Hoppas nu att medicinen gör susen. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: