Läkarbesök

Efter en stressig morgon och bilkörning i blixthalka lyckades jag tills slut komma i tid till mitt läkarbesök med någon minuts marginal. Idag fick jag nämligen träffa min nya läkare som jag blev tilldelad i våras. Det är roligt att få ett ansikte på personen jag tidigare bara haft telefonkontakt med. Själva besöket handlade mest om hur jag mått den senaste tiden, samt mina senaste provsvar och framtida medicinering.

Provsvaren visade att kalprotektinet åter försämrats, tiden utan Humira verkar inte gått så bra som jag trott. Även några levervärden har börjat avvika, men än så länge inte allvarligt. Något mer positivt var att värdet på de vita blodkropparna normaliserats, och det var många år sedan detta var normalt. Detta beror antagligen på att jag sänkt min dos av Imurel.

Framtida planer är att börja om med Humira-injektionerna igen. Imurel ska fortsättas tas i lägre dos, kanske till och med sänkas ännu mer. Nya prover ska tas om några veckor efter att jag börjat om med Humira.

5 Responses to Läkarbesök

 1. Anna skriver:

  Vet du vad ditt kalproctinvärde var? Mitt var över 3000 och jag är på kortison nu.

  • Jag och Crohns skriver:

   Efter jag tagit Humira regelbundet var mitt kalprotektin-värde under 100 som bäst, vilket anses som normalt. Vid uppehållet med Humira har det efter varje provtagning stigit, inte så mycket men med några 100. Nu blir det att ta Humira innan värdena och inflammationen blir riktigt dåliga igen. Jag hoppas detta fungerar lika bra som det gjort tidigare.

   3000 är väldigt högt, brukar kortisonet fungera bra för dig?

 2. Anna skriver:

  Ja fast nu tar jag klysma och det funkar bättre än tabletter. Mindre biverkningar med.
  Första gången jag tog tabletter var det som ett underverk! Men nu hjälper det inte lika bra längre.
  Imurel funkade inte så bra på mig och biverkningarna gick inte att leva med.
  Har klarat mig på Asacol och strikt kost i ett år men nu skenade det iväg igen :(

 3. Anna skriver:

  Min läkare har nämnt Humira men sen blev jag bättre. Hoppas att det räcker med en kortisonkur denna gång med.

 4. Jag och Crohns skriver:

  Kortisonet (tablettform) fungerade bäst i början för mig också, men effekten avtog efter ett tag.

  Hoppas att du kommer på bättringsvägen snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: