Återupptar SCD-yoghurt

Jakten på de goda bakterierna fortsätter och under veckan gjorde jag en sats SCD-yoghurt (24 timmars-yoghurt). Jag har ätit en skvätt dagligen av denna yoghurt, samtidigt har jag också tagit en tablett med bra bakterier. Magen har stabiliserat och det känns helt klart bättre än för en vecka sedan. Nu börjar yoghurten ta slut och det är dags för en ny laddning, om jag orkar vill säga. Filmprojektet om SCD-yoghurt som jag påbörjade för över 1 år sedan har glömts bort, kanske dags att ta tag i det igen.

scd-yoghurt

God, skonsam och nyttigt.

Annonser

2 Responses to Återupptar SCD-yoghurt

 1. Anna skriver:

  Hej!
  Måste bara fråga hur du gör yoghurten? Har försökt googla fram hur man gör utan maskin men det verkar lönlöst.
  Hoppas allt är ok, ha de gott!

  • Jag och Crohns skriver:

   Jag ska fixa fram ett riktigt recept snart, men kortfattat brukar jag värma 1 liter standardmjölk och 2,5 dl grädde till ca: 90 grader. Efter det kyler jag ner mjölkblandningen till 37 grader. Sedan blanda i 5-6 msk turkisk yoghurt med mjölken för att få i de bra bakterierna. Slutligen hälla upp i glasburkar och ställa in i ugnen, 24 timmar ska de stå vid 37-42 graders värme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: