Återställa tarmfloran

Att det är viktigt med en frisk tarm är ju något man fått höra ofta, mycket av immunförsvaret sitter i tarmen och näringen från maten tas upp där. Under skov får man verkligen känna hur snabbt energin och orken försvinner.  Min mage fortsätter att leva jävel. Eftermiddagen har varit hemsk och det har blivit många toalettbesök. Jag trodde det skulle bli bättre efter att jag slutat med antibiotikan, men jag har nog fått det om bakfoten. Efter att ha läst på lite om antibiotika fick jag reda på att den slår ut tarmfloran. Jag trodde först att antibiotikan bara irriterade magen.

Med min nyvunna kunskap är jag på jakt efter goda bakterier som kan återställa ordningen i tarmen. För att snabbt komma igång köpte jag Proviva till kvällsmål. Imorgon ska jag på Apoteket och köpa något passande för ändamålet. Tydligen ska man vara lite försiktig till en början så att det inte blir för mycket av det goda. Jag känner att tarmbakterier är ett ämne som kan bli väldigt komplext, men som allt annat får man ta det eftersom man lär sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: