Magen gör uppror

Det har varit en jobbig dag för magen idag med många toalettbesök. Kanske är det jordnötterna jag åt igår, kanske antibiotikan. Dagar då magen bara krånglar lite går hantera, men när det blir för mycket tar orken slut. Den där tunga känslan när magen vänder sig (nu är det bråttom-känslan) är alltid lika jobbig, den kommer oftast utan förvarning och bara slår till, och sedan igen, och igen, och igen…

Är det dags att göra en ny översyn på kosten, justera och välja bort eller kanske äta bark från en gammal ek i Frankrike. Jag kan bli ett överdrivet kost-freak några dagar efter kraftiga skov, men det faller sig naturligt då det är mer av en instinkt. Egentligen räcker det med ett sunt förnuft och att rensa bort de värsta bovarna i kosten. Jord- och cashewnötterna ska jag då ge fan i ett tag framöver.

2 Responses to Magen gör uppror

  1. Mats skriver:

    Jordnötter är en av få saker jag inte kan äta, innehåller en otrolig mängd med fett och sedan rejält med salt på det. Inte förvånad att du misstänker att jordnötterna är boven i dramat. Kost är visserligen väldigt personligt och vissa klarar mer än andra men ett gott råd är nog att skippa jordnötterna och testa något annat istället.

    • Jag och Crohns skriver:

      Jag lurade mig själv i tron att det skulle gå bra, men det gick det inte. Jag har i vissa perioder ätit nötter, men det slutar ofta såhär efter några tillfällen, och då tänker man aldrig mer, men ändå hamnar man här igen. Som du säger är väl jordnötter inte direkt någon hälsosam nöt heller. Nu har man då blivit påmind, igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: