Yrsel

I helgen har jag av någon anledning haft ordentligt med yrsel. På lördagen vaknade jag upp och var rejält snurrig i bollen, svajig balans och lätt illamående. Det kändes som jag åkt för mycket karusell och att allt fortfarande snurrade. När det blir såhär påtagligt är det obehagligt, samtidigt blir jag orolig om varför det sker. Detta fenomen med rejälare yrsel kommer någon gång då och då, jag har aldrig hittat något samband med vad som kan orsaka detta, biverkningar från mediciner kanske? Jag har förut påpekat att jag känner en lättare yrsel dagligen och då fick jag svaret att det ”kan” vara medicinerna. I perioder har blodtrycket varit lågt, men sist jag kollade var det normalt. Idag börjar det kännas bättre igen.

3 Responses to Yrsel

 1. Bea skriver:

  Kanske yrseln beror på att du har brist på något?

 2. Anna skriver:

  Jag fick det så när jag tog Imurel. Min läkare trodde inte på att det skulle bero på Imurelen men när jag provade att sluta med den så klingade yrseln av och försvann helt inom två veckor. Jag var sjukskriven i två månader pga yrsel och jag var så rädd innan vi kom på varför det var så.

 3. Jag och Crohns skriver:

  Jag har blivit ordinerad att ta vitamin B12 dagligen efter att jag klagat på trötthet och yrsel för många år sedan. Fick veta att det inte är ovanligt att en inflammerad tarm kan ha svårt att ta upp B12 från maten.

  Intressant att det blev bättre då du slutade med Imurel, det är den medicinen jag misstänkt orsakat yrseln. Min läkare tycker det är bra att jag äter den så länge som möjligt även om en del biverkningar uppstår, men blir det för mycket besvär måste det såklart övervägas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: