Magknip

Magen har varit orolig sedan jag började med antibiotikan. Jag äter för tillfället ganska mycket mat och det gör inte saken bättre, som vanligt är det säkert en kombination av flera olika saker som gör magen upprörd. Jag får stundtals ordentliga magknip och det gör så jäkla ont. Varje gång jag får ont i magen kommer minnen tillbaka från tiden då min mage var kraftigt inflammerad, då fick jag obeskrivligt ont varje gång jag åt det minsta lilla. Jag blir livrädd när jag tänker på att det kan bli så igen, nä usch, bort med dessa tankar.

Även om åren gör att vi förtränger minnen från tunga perioder är de inte långt borta att påminna oss igen. De kan ibland bara vara småsaker i vardagen som aktiverar dessa otrevliga minnen. Exempelvis mat som vi äter flera gånger per dag, att koppla ihop ångest eller rädsla med måltider gör inte vardagen lättare. Detta beteende kanske går att förbättra med positivt tänkande, men jag tror alltid de kommer ligga kvar i undermedvetandet.

Jag är glad att jag inte haft mer ont än jag haft efter operationen, men jag har svårt att tro att det alltid kommer att vara så. Speciellt efter de senaste åren då komplikationerna blir fler och fler. Det gäller att ta vara på våra bra dagar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: