Kalprotektin visade normalt värde

Idag fick jag svar på mitt senaste kalprotektinprov som jag tog för några veckor sedan. Värdet låg på 35 vilket är riktigt bra (värde under 100 anses som normalt). Detta är trevliga nyheter och det verkar som Humira gör sitt jobb, även om medicinen ger mig ett dåligt immunförsvar. När jag tog detta kalprotektinprov hade jag haft uppehåll med Humira i 4 veckor, och ändå ett så bra värde. Kosten kanske också är en del av förklaringen då jag skött den exemplariskt under denna tid.

Före jag började med Humira var mitt kalprotektinvärde närmare 1500, trots att jag åt andra mediciner.

Frågan är bara om det är nödvändigt att pumpa i sig Humira varannan vecka när värdet är så bra?

Annonser

2 Responses to Kalprotektin visade normalt värde

 1. Anna-Karin skriver:

  Vad skönt med det bra kalproctinvärdet!

  Jag ligger också bra! I maj var det 15 och nu i juni var det 52. Tror också att kosten hjälper mig massor! Jag får blod och slem när jag druckit alkohol vilket jag gjort litegrann under denna period.

  • Jag och Crohns skriver:

   Ja det är skönt. :)

   Kul att ditt värde också är bra. Alkohol kan verkligen ställa till det för magen, men det är ju svårt att sluta helt om man själv vill dricka, någon gång får man unna sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: