Fortsatt bortglömd

Under våren blev jag lovad att få träffa min läkare före sommaren och  följa upp hur det går med Humira och min långvariga förkylning. Nu är det nästan sommar och jag har ännu inte hört något. Jag ringde då upp och frågade vilket datum jag blivit inbokad, och såklart hade de inte någon tid bokad åt mig. Jag får som vanligt känna mig bortglömd och oväsentlig.

Annonser

4 Responses to Fortsatt bortglömd

 1. Mats skriver:

  Tyvärr är det så här sjukvården fungerar nu för tiden, nedskärningarna blir allt fler och personalstyrkan allt mindre, de är trötta och underbetalda och då blir det ofta fel. Den bästa lösningen är att ligga på själv istället för att sitta och vänta på brev eller telefonsamtal. De flesta läkare har en assistent/sekreterare nu för tiden som man kan maila om man behöver få tag i läkaren.
  Kan vara en idé att höra med dem om du kan maila dem, då slipper man telefonköer och besök.

  Du är nog heller inte ensam om att känna dig bortglömd, men jag tror inte det är något personligt. Tyvärr så blir det ofta fel, händer allt jämnt på alla slags arbetsplatser, dessvärre också inom sjukvården.

  Hoppas det löser sig och du får träffa din läkare.

  • Jag och Crohns skriver:

   Ja det är synd att det ska skäras ned så mycket. Vården är viktigt, speciellt för hos som behöver den :)

   Jag har börjat lära mig vilka vägar jag ska gå för att snabbt komma fram till sekreterare. Det är lätt att känna sig besvärlig när man måste ringa för att påminna om saker, men de brukar vara snabba att hjälpa. Dock har nog min läkare som många andra för mycket att göra, då detta bekymmer är mer regel än undantag.

   Det är nu flera år sedan jag haft ett personligt besök, så denna gång ska jag stå på mig.

 2. jagochminmage skriver:

  Jag har de senaste gångerna sagt till typ två månader innan det är dags och fått en tid inbokad. Annars brukar det bli någon månad eller två efter det är meningen att jag ska på läkarbesök. Det är iofs lättare för mig som ändå åker till sjukhuset med jämna mellanrum och får Remicade.
  Hoppas du får en tid snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: