Vitkål är inget för en känslig mage

Varannan dag äter jag kost med mindre kolhydrater, dessa dagar äter jag istället mycket grönsaker för att fylla ut måltiderna. Intaget av fibrer ökar då ganska rejält, oftast äter jag broccoli, blomkål och morötter. Jag har märkt att min kostförändring ställt till en del problem för magen, och efter ett par dagar med vitkål blev det ännu värre.

Det är inte första gången som jag misstänkt att ett högt fiberintag orsakat återkommande diarréer, jag blir alltid lika besviken att inte klara av grönsaker. Just vitkål har jag hört kan vara extra besvärligt, den är såklart lättare att hantera om den kokas (detta gäller ju även andra grönsaker).

Det blir till att bannlysa vitkålen, i alla fall i större mängder. Kanske blir det också att skära ner på de andra grönsakerna ett tag också, inte värt att göra magen upprörd. Jag är ändå skeptiskt till att grönsakerna skulle vara onda, kan det vara något annat? Men det är väl bara att fortsätta experimentera och utvärdera.

Jag tycker inte om din mage!

Jag tycker inte om din mage!

Annonser

2 Responses to Vitkål är inget för en känslig mage

  1. Magdjuret skriver:

    Min mage tål ingen kål – varken vitkål, blomkål eller broccoli. Vitkålen är dock den värsta så tycker inte alls det låter konstigt om du reagerar på den!

    • Jag och Crohns skriver:

      Vitkålen blev inte långvarig hos mig. Just nu får jag nöja mig med broccoli och blomkål i den mån det går. Det är annars något jag också brukar avstå när magen säger nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: