Pizza och bullar glutenfri

Igår kväll gjorde jag ett väldigt sent pizza- och bullbak, ville få det bort gjort innan helgen. Började precis efter 22:00 och höll på en bit in efter midnatt. Det gick i en bra fart, förutom att degen skulle jäsa en timme också. Gjorde pizzan först och sedan kanelbullarna, i stort sett samma recept förutom sockret.

Ikväll blev det för övrigt en festarkväll, dock tog jag mig hem i god tid för att inte förstöra hela morgondagen. Imorgon är det också stor risk för ännu mera fest, jag som skulle vila upp mig denna helg. Får se om jag pallar med imorgon.

crohns-pizza-bullar

Advertisements

4 kommentarer till Pizza och bullar glutenfri

  1. Anna-Karin skriver:

    Tar gärna recept på pizza degen!

    • Jag och Crohns skriver:

      Jag gjorde samma deg som till kanelbullarna och tog bara bort sockret. 25g jäst, 25g smör, 2dl mjölk, 400g mjöl och en gnutta salt. Kavlade ut degen väldigt tunt direkt på en plåt innan jäsning. La fyllningen och fick sedan jäsa en timme innan jag gräddade. Gjorde det enkelt för mig då jag samtidigt gjorde kanelbullar.

  2. Anna skriver:

    Vad är det för mjöl du använder? Finns det glutenfritt mjöl att köpa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: