Jag åker utför

Förra året snålade jag in på säsongskort i skidbacken, men i år har jag dock slagit till. Det är härligt att fara upp och åka snowboard som om man vore 15 år igen. Jag har åkt i backen varje år sedan jag var liten, förutom förra året då. Jag kan inte säga annat än att det är roligt i lagom mängd, tyvärr börjar knäna känna sig lite slitna. Men istället för att vara ute och promenera kan jag lika gärna gå till backen och åka några åk. Nu vill jag att det ska snöa hela långa våren så det alltid finns mängder med puder åt mig. Planerar att åka 2-4 gånger per vecka.

Annonser

4 Responses to Jag åker utför

 1. J:s fru skriver:

  Hej!
  Är lite nyfiken på hur dina kalprotektinvärden ligger? Min man har ganska nydiagnosticerad Crohns (i augusti) och hade i september 1682 i kalprotektin. Då var han symtomfri efter en första kortisonkur, så troligen hade det varit ännu högre då han mådde som sämst. I oktober hade det sjunkit till 900. Vi förstod att 1682 är ganska (väldigt?) högt, men har inget att jämföra med. Vore därför intressant att veta hur ditt värde brukar vara då du har skov resp. mår bra. Tacksam för svar.
  Vänliga hälsningar
  J:s fru

  • Jag och Crohns skriver:

   Hejsan!

   Även om jag haft min Crohns diagnostiserad ganska länge så har jag bara tagit kalprotektin-proverna i några år. Det skulle varit intressant att se vad jag haft för värde när jag fick veta att jag hade crohns, har aldrig mått så jävligt som då. När jag var dålig i våras låg värdet mellan 1000-1500. Men när jag började med att ta detta prov för ett par år sedan låg värdet omkring 500. Efter jag började med Humira gick värdet ner till under 200. Magen har mått bättre sista halvåret. Senaste provtagningen har jag inte fått svar på ännu.

   • J:s fru skriver:

    Tack så mkt för ditt svar! Det känns bra att ha något att jämföra med. Jag gissar att det är individuellt hur pass mkt värdet stiger i förhållande till hur mkt symtom man har. Det märkliga var att när min man fick diagnosen så var i stort sätt hela tjocktarmen samt början på tunntarmen inflammerade, och ändå var alla andra värden bra, förutom förhöjt CRP och kalprotektin.

    Han mådde dessutom så pass bra (och hade inte ens gått ner i vikt) trots ett antal toabesök per dag, så att doktorn var alldeles förvånad. Han är just nu helt symtomfri och äter än så länge bara Asacol. Vi hoppas förstås att det ska stanna så, men sådan tur kanske är osannolik att ha.

   • Jag och Crohns skriver:

    Det låter ju bra att en så omfattande inflammation inte slagit hårdare. Med tiden kan det dock bli förträningar i tarmen och då kan det göra ont i magen när maten ska passera tarmen, men det märker man ju fort när det gör ont. Får hoppas att inflammationen fortsätter att sjunka i och med medicineringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: