Viktkurva september till december

I september drog jag igång med träningen, samtidigt la jag till en del extra kalorier i kosten för att gå upp i vikt. Trevligt nog har jag lyckats lägga på mig några kilon, även om det gått bakåt något i slutet av december. I ungefär 15 veckor har jag hållit på, och 9 kilo har jag lyckats lägga på mig. Nu har jag kommit till den vikt då det brukar ta stopp, men hur jag ska lägga upp kost och träning under 2013 återstår att se.

viktkurva-120901-121222_crohns

 

 

Annonser

6 Responses to Viktkurva september till december

 1. Kicki skriver:

  Hallå!
  Du har skrivit en del om Humira som jag inte har någon koll på alls. När du blev sjuk i Chrons, fortsatte inflammationen hela tiden tills du började med Humira eller har du haft uppehåll och mått skapligt emellanåt? Finns det inget annat alternativ än sprutor, jag vill gärna vara förberedd ifall man blir sjuk igen. Eftersom jag inte har någon tjocktarm att bli inflammerad i så kanske jag inte behöver bekymra mig för sprutorna. Dessa jäkla sprutor, jag tror jag är allergiskt mot dom eller ett annat ord, skräckslagen. Naturligtvis finns det väl ingen som tycker det är kul, allt ska ju inte vara roligt här i livet då skulle man inte uppskatta det som är bra, säger de som är positiva till allt.

  • Jag och Crohns skriver:

   När jag fick min diagnos hade redan inflammationen blivit så allvarlig att jag var tvungen att operera bort en bit från tunn- och tjocktarm. Efter operationen blev det såklart bättre, men inflammationen växte sakta tillbaka trots medicinering av olika slag. Jag äter fortfarande Imurel, men tar också Humira. Nu är det så kort tid jag använt Humira så jag vet inte hur länge det kan hjälpa, men hoppas länge. Sprutor eller injektionpennor är de enda alternativ vad jag vet. Sprutor är inte roliga, men jag har ingen sprutskräck, dock små kärl som inte alltid vill vara med, var för övrigt och tog prover idag, blä.

   • Kicki skriver:

    Humira tar man alltså för att inflammationen ska hålla sig stabil? Då ska jag se till att inte få någon inflammation i den bit tunntarm jag har kvar. Har du några förslag vad man kan ta istället för Dimor som verkligen funkar? Jag har ätit så många av dessa piller så de som tillverkar dessa piller kan livnära sig på bara mig. Jag tänkte att någon gång ska väl dom börja fungera, men det har dom inte gjort efter 4 år, men snart kanske

   • Jag och Crohns skriver:

    Ja, Humira används mot kraftigare inflammationer. Jag har bara mediciner mot inflammation, så jag vet inte så mycket om något annat. Dimor är väl hjälp mot diarré bland annat, vet att en del med stomi brukar få den. Vad säger läkarna nu när det inte hjälper?

   • Kicki skriver:

    Så du behöver inte springa på toa 10-15 gånger om dan? Läkarna vet inte till 100% att det är Crohns så de har skrivit att jag har det i journalen för att det ska klassas som något. Jag har nog inte pratat med någon läkare på 2 år eftersom dom ändå inte vet vad dom ska göra. I fall jag blir sjuk igen ska jag höra av mig, och springa på toa är ju ingen sjukdom, det hör till när man tagit bort tjocktarmen. Fast jag skulle uppskatta om någon kunde ge mig tips när Dimor inte funkar, vilka alternativ som finns

   • Jag och Crohns skriver:

    Jag behöver inte gå på toaletten så ofta, det har blivit bättre efter Humira.

    Vi får se om någon med bra tips ser ditt inlägg och svarar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: