Jul och crohns

Nu är julen här igen, tiden går onekligen snabbt. Det är en rätt trevlig tid på året, mysigt och stämningsfullt. Men det kan också vara jobbigt om man magen inte mår bra. Julmaten och julgodiset är oftast svår att äta om man har crohns, speciellt i svårare skov. Att sitta och titta på när alla andra gluffsar i sig kan vara något deprimerande. Samtidigt när det bjuds på godsaker vid arbetsplatser eller bekanta tar emot att säga ”nej tack” hela tiden.

I år har jag i alla fall mått bättre med Humira, så jag hoppas det håller i sig så jag kan smaka på sådant jag annars har låtit bli. Dock så har jag ätit lite mer mat med gluten den sista tiden, och det har inte gjort något bättre precis.

För första gången i mitt liv firar vår släkt på annan ort än min hemort, det känns lite jobbigt, och då vill man inte göra magen upprörd i onödan. Sedan åker jag och kompisarna till fjälls en vecka över nyår, blir inte mycket tid hemma under jul med andra ord.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: