Disk och matlagning

Jag fortsätter att vara helt slutkörd även om jag börjat se en bättring. Efter arbetsdagen har jag bara suttit framför tv’n som en säck nyskördad potatis, samma sak varje dag hela veckan. Idag har jag piggnat till något och äntligen diskat och gjort fint i köket. Det var en hel del porslin som behövde första hjälpen, det går fort när man bara staplar på hög i flera dagar. Även ett storkok biffar har jag hunnit med, gott och skönt att vara på banan med matlagningen. En dag till och sedan helg, blir antagligen mycket vila i helgen, i alla fall sovmorgon.

Annonser

9 Responses to Disk och matlagning

 1. Anna skriver:

  Hej!
  Jag googlade på Yrsel och Imurel så kom jag hit.

  Får jag fråga hur din yrsel känns? Som en karusell eller gungande?
  Tar du fortfarande Imurel?

  Jag har UC och är jätteyr, slutade med Imurel för 7 dagar sedan med känner mig inte bättre… Blir rädd att det är något annat läskigt man fått.

  • Jag och Crohns skriver:

   Hejsan!

   Jag äter fortfarande Imurel och har gjort det i 10 år nu. Jag har frågat min läkare om yrsel och misstanke om Imurel, men har aldrig fått något bra svar, kan förstå att det kan vara svårt att veta.

   Jag är vanligtvis inte allt för yr, men måttligt, det blir väldigt lätt snurrig och illamående när jag börjar röra och snurra på mig mycket. Jag har haft och skrivit lite om några värre dagar då jag varit tvungen att lägga mig, som att allt svajar och att balansen blir väldigt dålig, detta har dock gått över efter 1 dag eller 2.

   Känner du att det inte är som det ska så ska du nog prata med din läkare.

 2. Anna skriver:

  Jag är sjukskriven pga det nu. Provar att sluta med Imurelen för att se om det är den.
  Är på G att ta Humira, koloskopi på torsdag så får vi se.. Tar man regelbundna kontroller när man är på den? Såsom man gör med Imurelen?

  • Jag och Crohns skriver:

   Okej, får hoppas det går bra med koloskopin och att du får komma igång med Humira.

   Jag tar båda medicinerna samtidigt så jag vet inte om det är någon skillnad om man bara tar Humira, men jag är rätt säker på att man måste ta regelbundna prover för den, det är ju en rätt kraftig medicin.

   • Anna skriver:

    Det är ett bekymmer till, jag vill helst inte ta Humira. Är skiträdd för biverkningarna!
    Men det är ju farligt att ha en sårig och blödande tarm med….
    Försöker mig på skonkost nu för att se om det hjälper. Det enda jag egentligen saknar är mitt helg vin men det kanske man kan ta sedan när man är bättre.
    Har du provat skonkost?

   • Jag och Crohns skriver:

    Även om jag skötte kosten bra så hjälpte det inte (även med Imurel och Entocort), så jag tog chansen och provade Humira, det blev bättre nästan direkt. Dock fick jag avbryta behandlingen rätt snabbt då jag fick en långvarig förkylning, började sedan om igen under hösten. Både magen och mina värden har blivit bättre.

    Vad är skonkost för något, tror inte jag hört om det tidigare.

 3. Anna skriver:

  Jag tar bort socker och tillsatser. Försöker att äta så ”rent” som möjligt. Läser på Tinas magmat. Prova att ta bort gluten och lektor med.
  I dag pratade jag med min läkare som inte trodde att jag var yr pga Imurelen. Fick en remiss för MR av hjärnan fast det är hiskeligt lång väntetid – 13 veckor! Min sköterska sa att jag kunde be läkaren att skynda på den när jag träffar honom nästa vecka vid min koloskopi. Får se hur det går. Känner mig som en vrak, bryter ihop hela tiden.

  Kollade på din video om hur man tar sprutorna – tack det var bra info! Jag är iof inte så rädd för själva sprutan utan som sagt för biverkningarna av den.

 4. Anna skriver:

  Laktos…

  • Jag och Crohns skriver:

   Låter lite som SCD (specifik kolhydrat-diet) som jag följde en kort period för ett år sedan, tyvärr blev det svårt och dyrt att orka med. Jag tog dock med mig saker som fungerade bra och mixat med min nuvarande husmanskost. Gluten i större utsträckning har jag bland annat slutat med.

   Jo, Humiras biverkningar kan skrämma en. Vad jag vet så har jag inte känt av något speciellt ännu, förut det där med att bli lättare mottaglig för förkylningar och infektioner. Sedan vet man inte vad det kan göra för skada i långa loppet, men ser man bortom det så har det funkat väldigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: