Gör det inte, du ångrar dig bara!

Jag har satt upp en humoristisk lapp på kylskåpet som lyder ”Sluta med godis och chips, du ångrar dig bara!”. Tyvärr är det humoristiska med detta lika med noll, och det är istället 100% sanning. Det humoristiska är istället att jag fortsätter att köpa det jag sagt åt mig själv att låta bli. Nu blir det dock bara på helgen som tur är.

Efter nyår har jag tänkt vända på det hela och bli mycket seriös med kosten, jag ska då gör mitt bästa med att trimma till kroppen under en längre tid, mycket för att ha något seriöst att göra och samtidigt testa gränserna. Men det är lätt att säga nu när jag har ett helt bord med godsaker jag precis ska trycka i mig.

Lördagsgodis kan vara svårt att motstå.

Annonser

2 Responses to Gör det inte, du ångrar dig bara!

 1. emma skriver:

  Hejsan!
  Jag lider också utav chron, har gjort det i 18 år.

  Kände igen mig i dina tankar kring det onyttiga. Man vet så mycket väl av att man kommer må så dåligt dagen efter men ändå. Jag är inte så mycket för godis längre utan mer på chips, starka chips. Jag åt det i helgen och låg både lördag söndag i smärtor pga en fredagskvälls mys med chips och film.

  Det är inte värt det, man ångrar sig alltid. Men samtidigt känner jag att jag vill inte behöva ”missa” godiset på myskvällen. Jag säger ofta att jag ska sluta men det är svårt, konstigt nog. Jag äter bara på helger nu som tur är, men ändå är det värt det?

  Sköt om dig / Emma

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej!

   Det kan verkligen vara svårt att låta bli det goda, man inbillar sig att det ska gå bra denna gång, men det blir sällan som man tänkt sig.

   Efter jag börjat med Humira har jag fått mindre problem med magen, men samtidigt som jag blivit bättre har jag istället börjat äta onyttigt, och det gör varken mig själv eller magen lyckligare. Under 2010-2011 var jag väldigt skötsam för att hålla magen glad, jag höll mig borta från sötsaker, läsk, och annat onyttigt, efter en längre tids uppehåll försvann också suget. Vet att jag sa att jag aldrig skulle behöva gå tillbaka till chips, godis och skräpmat igen, varför skulle jag behöva det?! Men sedan sommaren föll jag ner i träsket och har ännu inte kommit ur, planerar att göra en skärpning efter jul och nyår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: