Humira kan göra ont

Idag var det dags för ännu en injektion av Humira, denna gång gjorde det väldigt ont, och det har ännu inte gått över. Jag kan inte säga varför det gör mer ont vissa gånger, det bara blir som det blir. Det är inte heller sticket som gör ont, utan den svidande eller brännande känslan när vätskan injiceras. Denna gång tog jag injektionen i låret och det var bland de värsta hittills, det lustiga är att jag tagit i låret 2 gånger tidigare och då var det bland de bättre. Nästa gång får det bli i magen igen.

7 Responses to Humira kan göra ont

 1. Ekelundskan skriver:

  Hej du!
  Jag har precis hittat hit och läste det inlägg som var överst och fick en ”flasch-back”…
  Jag tog Humira hemma under ca ett års tid varannan vecka på grund av min Crohn. Vi (jag säger ”vi” eftersom det i ärlighetens namn var min man som fick sticka mig eftersom jag var och är på tok för feg för att göra det själv) skiftade mellan höger och vänster lår och varje gång fick jag ligga med en kylklamp ett tag innan för att bedöva området. Och min GUD vad det gjorde ont!!!!! Varje gång! Trots att jag var bedövad och just då inte hade någon känsel på precis det stället.

  Tidigare hade jag fått Remicade var 8:e vecka och för att slippa körandet och att ligga där under den tiden försökte vi med Humira.
  Men fy vad det gjorde ont!!!!
  När jag sedan blev sämre och det började pratas om att jag skulle ha sprutan varje vecka gav jag upp.
  Jag gick tillbaka till Remicade under ett tag och sedan fick jag börja med en spruta Metoject istället.
  Den finns inte som penna utan bara som spruta.
  Men nålen är mycket liten och medlet gör inte ont – bara en sån sak är ju befriande.

  Jag ville bara berätta att det finns alternativ och om du tycker det gör ont så ta upp det med din läkare.

  Nu ska jag läsa vidare på din blogg!

  • Jag och Crohns skriver:

   Hejsan, roligt att du hittat hit :)

   För det mesta brukar det vara uthärdligt och gå över ganska snabbt, men det är ju inte skönt precis. Sista gången var det dock inte i närheten av behagligt, konstigt att det kan vara så olika från gång till gång. Jag ska nog kämpa vidare med injektionspennorna, de är ju så smidiga, och jag brukar inte ha problem att plåga mig själv :) Men det är bra att höra att det finns alternativ och det blir för jobbigt. Roligt att du lämnade några rader.

 2. Lina skriver:

  Hejsan! Jag vet inte riktigt hur jag kom in på din blogg, men jag har läst den ett tag. Jag har också Humira (uppehåll nu dock) och den svider som eld. Jag fick förklarat för mig att det är för att det är citronsyra i den som det gör ont.
  Jag har dock Humira för reumatiska besvär.
  Hoppas att nästa injektion ska gå bättre.

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej!
   Det var intressant att få veta det. Undrar bara hur kroppen reagerar på citronsyran, tänkte då smärtan varierar mellan injektionsställen. Lycka till med kommande injektion.

   • Lina skriver:

    Tycker också att det är konstigt att det är så olika från gång till gång och vart man tar den. Första gången , när jag tog Humiran på reumatologen för att lära mig, då kändes den inte alls. Sen 2 veckor senare när jag tog den hemma så nästan skrek jag rakt ut, för jag var inte beredd på smärtan. Måste fråga någon gång när jag är där.
    Ta vara på dig!

 3. hallonmoset skriver:

  Känner verkligen igen mig, humiran har något ämne som till skillnad från t.ex. metojecten ger en svidande och brännande känsla. Som tur är väger den positiva effekten av humiran över och det blir överkomligt på ett sätt. Den gör ont, hjälpte en 13-årig tjej att ta den i somras, led verkligen med henne. Men det är ju också ett av de bästa för oss mag/tarmare och reumatiker.

  Jag får inte ta humiran idag pga. En rad orsaker, trots att jag vet hur ont den gör vill jag ha den tillbaka!

  Ta hand om dig! Och tack för en bra blogg!

  • Jag och Crohns skriver:

   Tack detsamma.

   Ja, smärtan är helt klart överkomlig om medicinen annars ger bra effekt. Kan förstå att det är jobbigt att börja med detta så ung, det finns ju roligare saker att göra, men bra att medicinerna utvecklas till det bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: