Psylliumfrön

Psylliumfrön är något som kan hjälpa en krånglande mage på flera olika sätt. Ett vanlig problem kan vara förstoppning, men för oss med crohns brukar det ju oftast vara tvärt om. Faktum är att också diarré kan mildras av dessa frön, de binder nämligen upp en hel del vätska som kan göra att avföringen passerar saktare.

Jag har blivit tipsad om att prova psylliumfrön tidigare, men när jag var dålig ville jag inte experimentera, jag hade då dragit ner på fibrerna rejält och ville inte höja intaget. Jag har ingen aning om det är lämpligt att äta dessa frön vid svårare skov, men vi mildare skov kan de hjälpa att skapa en hälsosammare tarmhälsa.

Nu äter jag 1 msk om dagen bara för att prova. Jag blötlägger fröna i ett glas vatten, efter 1-2 timmar har det blivit till en gelé som jag sedan dricker. Man ska tänka på att dricka ordentligt med vatten, annars kan man bli förstoppad. Tänk på att ett större tillskott av fibrer kan göra det svårare för kroppen att ta upp läkemedel, bästa att skilja mediciner och fibertillskott ett par timmar från varandra. Jag har också hört att psylliumfrön kan innehålla en hel del gifter beroende på tillverkare, bästa är att köpa ekologiskt.

Psylliumfrön har också en del andra positiva effekter, exempelvis för att sänka kolesterolvärden och viktreglering.

Hoppas att det är nyttigare än vad smaken vill säga…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: