Projekt viktuppgång

Det är svårt att bibehålla eller öka i vikt när magen inte fungerar, och det var orsaken till vårens och sommarens viktminskning. I och med att det blivit bättre efter Humira så ska jag göra ännu ett försök med mera mat och träning. Fungerar det inte denna gång kommer det aldrig att fungera.

Att äta mera är inte alltid helt enkelt, speciellt när det fortfarande ska ätas nyttigt. Eftersom jag inte äter bröd eller pasta (gluten) går jag miste om en hel del energirika rätter, nu jag ska istället prova att lägga till mer fett i kosten. Vanligtvis går jag på en fettsnål kost eftersom inflammation och operation mellan tunn- och tjocktarm inte klarar av fettet, men i och med att det blivit bättre efter Humira så ska jag ge det en chans.

Planen ska vara långsiktig, med en ökning av 1-2 kilo i månaden. I början kommer det säkerligen inte vara något problem, men efter ett par månader brukar det bli svårt. Det känns som att förutsättningarna är väldigt bra just nu, men blir jag sämre i magen av detta upplägg så kommer jag antagligen inte prova igen på väldigt länge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: