4 månader utan träning

Det är väldigt länge sedan jag tränade regelbundet och seriöst. Före sommaren var jag rejält sliten och trött eftersom jag då var i ett långvarigt skov. Sedan kom den förbaskade förkylningen som aldrig gav sig.

Nu är jag avmagrad och svag, samt har dålig kondition. Jag trodde inte det var så farligt förrän jag tog mitt första lugna styrkepass i måndags, jag orkade absolut inget. Det var ett uppvaknande, men samtidigt deprimerande då träningen gick strålande för ett år sedan. Det känns så jobbigt att komma tillbaka där jag var sist, men också som att jag har ett mål, att ta sig tillbaka.

Jag kommer att börja lugnt, och sakta öka i ett tempo som passar mig. Simmet ska jag också återuppta, det var också roligt när det gick som bäst, men det blir inte mer än en gång i veckan. Denna gång ska jag inte lägga förmycket energi på träningen, att pressa sig för hårt gör mig bara trött. Det ska vara roligt och mindre krav att prestera, långsiktig progression och må bra är tanken.

Annonser

2 Responses to 4 månader utan träning

  1. Sofia skriver:

    bra! Det är många som tar ut sig själva för hårt i början eftersom de en gång kunde göra så. Bättre att sakta bygga upp styrkan och konditionen man hade än att gå ut får hårt och skada kroppen och psyket :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: