Bärplockning

Blåbären är nu mogna och jag har varit ute i skogen och plockat mig en hink. Det var trevligt och det gick också rätt snabbt. Väl hemma hade jag förträngt hur fruktansvärt tidsödande det är att rensa dessa bär. 2,5 liter blåbär klarade jag av innan mitt tålamod tog slut. Resten av bärhinken skänkte jag till mormor som är en betydligt mer rutinerad plockare och rensare. Nu har jag i alla fall blåbär ett tag framöver, nyttiga bär som innehåller både vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Till er som har möjlighet att ta er ut i naturen under hösten så passa på. Hösten är en av de vackraste tiderna på året, samtidigt som det finns massor med nyttigheter att fylla frysen med.

Frysen fylld med blåbär.

Annonser

2 Responses to Bärplockning

  1. Sofia skriver:

    Ja det är verkligen härligt att knalla runt i skogen, förutom alla mygg då förstås som förstör upplevelsen lite. Men ska försöka ge mig ut i skogen ett par gånger till för att plocka mera bär, och spara in lite pengar på så vis :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: