Fyra injektioner Humira

Denna dag har varit hektisk, det var till och med nära att jag skulle få åka hem utan Humira. Jag började dagen med att ta blodprov, vilket gick jättebra. Sedan skulle jag skynda mig att hämta ut Humira på sjukhusets apotek innan min introduktion. Sagt och gjort letade jag rätt på apoteket, allt höll sig inom tidsschemat tills de sa att de tyvärr inte hade någon Humira på lager (som de tidigare lovat). Satans helvete tänkte jag, inte roligt när man kört 22 mil enkel väg. Men det fanns tydligen 2 askar inne på stans apoteket. Jag lyckades omförhandla min inbokade tid och sedan ta mig till stan och jaga rätt på de sista sprutorna. Jag var otroligt stressad och jag kände att hela kroppen var på väg att explodera. Men det gick vägen, jag fick mina sprutor och kom till mottagning i tid. Väl där började det jag hadde väntat hela dagen på.

Först trodde jag att jag skulle ta en spruta, men nu blev det helt plötsligt fyra stycken, och då blev genast lite mer jobbigt. Det var bara att ta fram magen och göra sig bered för injektion, sköterskan skulle ta de två första sprutorna, och jag skulle sedan ta de två andra. Jag var förberedd på ett långsamt stick, men det small till och sved rätt rejält under de 10 sekunderna sprutan ska vara inne. Det gjorde med ont än vad jag först trodde, men det är väl bara en vanesak. Vid spruta 3 hade jag lite koll på hur det skulle kännas, men nu skulle jag ta den själv. Det var inte samma sak, hade lite svårt att hålla magen still just när nålen smäller in i fläsket. 4:e sprutan gick bättre, men den gjorde ändå överlägset mest ont. Nästa gång gör jag detta hemma, det blir om två veckor och då är det bara 2 sprutor, efter det blir det 1 spruta varannan vecka.

Storstadsstressen är verkligen inte min grej, och det är så skönt att äntligen vara hemma igen. Jag känner mig rätt okej, bara trött efter dagen. Sticken på magen ser bra ut och det är inte irriterat, det gjorde bara ont en stund efter. Nu blir det en spännande tid framöver, optimalt är att inflammation går ner och att jag slipper biverkningar.

Annonser

9 Responses to Fyra injektioner Humira

 1. Mats skriver:

  Ska bli intressant att se om Humira fungerar för dig. Jag håller tummarna.

  Själv flög mina lever-värden upp efter att ha tagit Mecaptopurine ett tag men de har nu stabiliserats igen. Verkar som för egen del att det blir att gå tillbaka till Imurel igen om inget annan lösning dyker upp.

  • Jag och Crohns skriver:

   Jo, det ska bli intressant. Jag äter förresten Imurel (Azatioprin) fortfarande, ska ta den samtidigt som Humira. Kombinationen kan förstärka biverkningarna, men läkaren sa att det är bra om det går.

 2. Sofia skriver:

  Använder du pennan eller sprutan? Jag använde pennan i början men jag fick en sån ångest av den (hatade ljudet och skakade som en idiot så nålen inte hölls inne). Men har bytt till sprutan nu och den känns mycket bättre :)

  • Jag och Crohns skriver:

   Jag hade ingen aning om det fanns något att välja på. Såg nu att det jag tagit kallas för injektionspenna, så jag antar att det inte är sprutorna jag tagit då :)

   Hur känns skillnaden mellan spruta och penna?

   • Sofia skriver:

    Det jag gillar med sprutan är att jag i min egen takt kan sticka in den och spruta in humiran. Det låter ingenting och så. Det gör lite ont när man sprutan in humiran men annars känns det inte så mycket. Den där smällen från pennan gjorde mig alltid nervös, och jag är så lättskrämd så jag hoppade alltid till och misslyckades med den.

    Personligen gillar jag sprutan bättre men det där måste man ju testa sig fram till själv :) De kanske inte ens har så att man får välja på alla ställen.

   • Jag och Crohns skriver:

    Låter som sprutan ger lite mer kontroll än pennan. Jag var inte heller beredd på den där smällen :)

 3. Maria skriver:

  Förstår att det måste vara en pärs. Jag har själv aldrig provat Humira, men hoppas såklart att den fungerar för dig. Hur lång tid beräknas det ta innan man kan se något resultat? /Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: