En helg att må bra

Jag har rent näringsmässigt ätit ganska dåligt i helgen, men magen har i alla fall lugnat ner sig. Cornflakes och laktosfri mjölk har det blivit en del, det har fungerat förr och gör det fortfarande. Jag har också börjat med ris och kyckling igen, och det verkar också fungera rätt bra. Grönsaker och frukt äter jag sparsamt av för att inte få i mig förmycket fibrer, men så länge jag mår bra ska jag sakta öka, vitaminerna vill jag ju gärna ha. Nu när det börjar bli bättre blir det lätt att jag lägger till något som inte är bra, men jag ska försöka vara försiktig.

Nu när jag mått bättre så har såklart helgen också varit bra. Solen har tittat fram så det har blivit en del utomhusaktiviteter med kompisarna. Jag måste säga att jag längtar till sommaren, är det bara lagom varmt, sol och vindstilla finns det nog inget bättre.

Annonser

6 Responses to En helg att må bra

 1. Maria skriver:

  Härligt att höra att du mår bättre:-)

 2. hallonmoset skriver:

  Har du fått lära dig av någon vad man bör och inte bör äta vid chrons?

  • Jag och Crohns skriver:

   Jag har nog lärt mig mest genom att testa mig fram och läsa hur andra med crohns äter. Jag var till två dietister precis när jag fått min diagnos, men de visste inte så mycket om crohns så jag fick inte så bra hjälp.

   • hallonmoset skriver:

    Okej. Det verkar inte finnas någon generell kost iaf.

   • Jag och Crohns skriver:

    Det jag fick höra av min läkare var lättsmält mat med lite fett och inte så mycket fibrer. Det blev då mycket av ljust bröd, pasta och liknande, sådant jag knappt äter längre. Fettet håller jag fortfarande lågt, men sitter inte inflammationen i tunntarmen kan det gå bra ändå. Jag äter i stort sett vanlig husmanskost, men mat utan gluten och mycket fett, sedan får jag justera efter dagsformen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: