Räkna kalorier

Jag har unnat mig en del godsaker under helgen som jag kanske skulle ha låtit bli, men det är väl som vanligt. Just i denna stund känner jag mig ganska välmående, och då går det ju alltid bra att lova sig själv att börja ta tag i saker och ting. Ett bra knep att använda sig av när de onyttiga sakerna ur kosten ska bort är att räkna kalorier. Det är till en början något tråkigt och tidsödande men efter ett tag går det av bara farten. När man har full koll på vad man stoppar i sig är det mycket lättare att låta bli det onyttiga, det syns så tydligt på papperet.

Det är inte bara vid viktnedgång kaloriräkning är användbart, det är också väldigt bra för att se hur intaget är fördelat på kolhydrater, protein och fett. Förra året räknade jag kalorier från slutet på sommaren och nästan ända fram till jul. Jag hade full koll på både träning och kost, jag gick då sakta upp i vikt, vilket också var mitt mål.

Nu tänkte jag börja med kaloriräkning igen för att sköta mig bättre, nu blir det dock med ett litet underskott så att vinterfläsket försvinner, om fläsket försvinner eller ej är inte så viktigt, men att äta bättre desto mer. Imorgon tänkte jag dra igång och det ska faktiskt bli roligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: