Begär vs. Förnuft

Med risk för att bli något tjatig så fortsätter jag skriva om att inte ha matlust och att vara trött. När jag är på affären och ska handla så vet jag inte vad jag ska ha, jag hittar heller inte något som jag har lust att äta (förutom gosaker). Jag kämpar emot frestelserna och kommer oftast bara hem med ett paket mjölk. I kylskåpet börjar det vara ganska tomt, på ett vis är det i alla fall skönt att få rensa ut.

Igår blev jag bjuden på middag hos mina föräldrar, men det blev inte så mycket i magen, jag var inte sugen helt enkelt. Istället drömde jag om chips, mmmm måste ha chips. På vägen hem körde jag förbi affären för att inhandla min fix, oj vad härligt det ska bli. Men när jag skulle parkera svängde jag i sista stund ut på vägen igen. Va fan ska jag äta chips för, då kommer allt bara att bli värre.

Idag var det samma visa igen, det skulle bli en pizza till middag, men jag lyckades rädda situationen i sista stund. Gjorde mos av några gamla potatisar och stekt kassler till det. Blev inte så dumt ändå.

Imorgon är maten slut så då måste jag handla. Frågan är bara vad? Kyckling fungerar inte nu, smaklökarna klarar inte av det. Ska grubbla på det under kvällen.

Förnuftet håller ett litet grepp om begäret, men det är en hård kamp just nu.

Annonser

5 Responses to Begär vs. Förnuft

 1. Bea skriver:

  För mig går det utmärkt att hålla mig från tex. pizza om jag tänker tillbaka på hur himla dåligt jag mådde sist jag åt en. Det är ju inte värt det.

 2. Maria skriver:

  Jag förstår dig så väl, det är svårt när man inte känner matlusten. Har också haft dålig matlust ett par dar nu. Vad starkt av dig att avstå från både chips och pizza:-) själv kunde jag inte stå emot choklad igår:$ men men ibland går det bättre och ibland sämre. Men jag gjorde iallafall kokt mat och det är lugnande för lilla magen:-) ha det så bra! Mvh Maria

  • Jag och Crohns skriver:

   Lite choklad är du säkert värd när du varit så duktig och lagat bra mat ;)

   Jag har stoppat i mig några kakor istället. Hade köpt dem för att bjuda på när jag får besök, men det är svårt att låta bli när de ligger där och bara ber om att bli uppäten. På jobbet är jag också i full gång med att äta smörgåsar igen, det har gått bättre än väntat. Ska skärpa mig snart.

   Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: