Kokostoppar

Jag äter inte bra och det blir för mycket av det goda. Förut var det väldigt sällan jag stoppade i mig onyttigheter, nu är det dagligen. Jag är duktig på att undvika vetemjöl (gluten), men desto sämre på att undvika socker. Idag tänkte jag göra stopp för detta men istället gjorde jag en till omgång kokostoppar. Dessa enkla skapelser är väldigt goda, jag har vräkt i mig av dessa under julen.

Jag tar 175 gram socker, 3 äggvitor och 200 gram kokosflingor. Jag rör ner allt i en kastrull och värmer försiktigt tills det blir ljummet. Sedan klickar jag ut fina toppar på en plåt och sedan in i ugnen i 12 minuter på 175 grader.  Låt sedan topparna svalna tills de stelnar.

Enkelt och glutenfritt, men dock ej sockerfritt :) Dessa toppar ska jag försöka låta bli till vardags och använda till fika någon gång när jag känner mig värdig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: