Entocort igen

Idag fick jag äntligen tala med min doktor, men som vanligt fick jag ringa runt för att få någon snäll sköterska att lämna påminnelse till honom om att han skulle ringa mig.

Jag ficka veta att mina prover inte blivit sämre, men inte heller något bättre. Det blev bestämt att jag ska börja med kortisonet Entocort igen för att försöka få ner inflammationen. Just nu bryr jag mig inte direkt om konsekvenserna, jag vill bara må bättre. Jag ska försöka skriva regelbundet hur jag mår av medicinen, kan vara bra att ha dokumentation om det. Imorgon tar jag första dosen.

Annonser

2 Responses to Entocort igen

 1. Snow skriver:

  Hoppas det går bra för dig med Entocort. Jag svarar overkligt bra på den, blir bra på ett par veckor, och inga direkta biverkningar. Ta alla tabletter på morgonen, så minskar du risken för sömnproblem.

  Vill oxå tipsa dig om att inte köra nån ”fjutt” omgång med Entocort, jag ( är inte läkare men baserat på mina egna erfarenheter). Jag har tagit entocort i 3 omgångar detta är, och är inne på tredjen nu. Dvs när jag trappat ner så har symptomen kommit tillbaka. Då har det varit typ 4 veckor med full medicinering (9mg), för att sedan trappa ut.

  Nu är jag inne på min tredje omgång, och har på egen ordination (efter att tagit reda på mycket via nätet) med full ranson, dvs 9mg under 8 veckor, kommer köra 6mg i 8 veckor (om inte symptomen kommer tillbaka, för då vette fan vad jag gör) och sedan troligen ännu längre med 3mg.

  Hoppas som fan att du får response från behandlingen.
  Har du fått någon feed-back, fråna Imurel behandlingen?
  Jag skule tro att det att du varit förkyld och delvis hängig kan bero på att du sänkt imunförsvaret med Imurelen.

  Detta är oxå en anledning till att jag kommer ge Entocort, en bra lång chans innan jag ger mig på TNF-blockerarna Remicade och Humira. De kan funka väldigt bra, men verkar ox¨kunna ge riktigt jävliga biverkningar, endel oxå bestående som man inte blir av med…

  Min läkare vill att jag testar detta, och jag är förberedd för behandling (lungröntgen, Hepatittest, magnetröntgen). Meeeen vill verkligen inte ha den medicinen förrän det är sista utvägen.

  Till saken hör oxå att jag testat Imurel och blev dödsjuk av den, migrän, ont i ryggen så jag inte kom ur sängen, och på detta tokhög feber. Livrädd för samma biverkningar av TNF.blockarna.

  Det blev mycket om mig här, men vill dela med mig av mina tankar och erfarenheter hoppas det kan gangna dig och andra!

  MVH
  Snow

  • Jag och Crohns skriver:

   Vad roligt att det fungerar så bra för dig.

   Förra gången jag åt Entocort blev jag bättre, och jag tog den ganska länge (nästan ett halvår). Det fungerade ganska bra men jag fick mycket utslag/finnar i ansiktet mot slutet av behandlingen, en av anledningarna att jag inte ville fortsätta. Imurel har jag inte haft några direkta biverkningar, möjligen att jag kan ha blivit tröttare, mår illa osv, men det kan jag inte med säkerhet säga beror på Imurel. Jag har också fått förfrågan om att ta Remicade, men jag känner samma som dig om att det ska bli värre innan jag hoppar på det.

   Nu blir det till att sova så jag inte är en zombie imorgon, eller idag, det har ju precis blivit julafton nu.

   God jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: