Samtal med min doktor

10 dagar efter den utsatta telefontiden och efter många samtal till mottagningen så blev jag till slut uppringd av min doktor. De nya proverna hade inte blivit analyserade ännu och det blev mest prat om medicin. Jag vill gärna slippa fler mediciner. Entocort var på tal igen, och han föreslog också att börja med Remicade. Till slut nöjde vi hos med att höja Imurel till 150 mg. Jag försökte fråga om kosten men det verkar inte spela så stor roll enligt honom, det är bara att testa sig fram själv. Blir det tal om eventuellt Remicade så kommer jag först göra en koloskopi innan det bestäms något. Jag har läst både bra och hemska historier om Remicade, om det är värt det är svårt att säga i förväg.

Annonser

6 Responses to Samtal med min doktor

 1. Mats skriver:

  Tjena.

  Remicade är vad jag har förstått den sista utvägen om ingen annan medicin fungerar, jag har också läst lite om den och jag tycker att det övervägande har varit positiva kommenterarer av dess användare, det verkar i stora drag som den fungerar rätt bra.

  I USA används den bara som sista utväg eftersom medicinen är svindyr att tillverka men för oss i Europa verkar det inte vara något större problem att få tillgång till den.

  Kanske någon av dina läsare har provat den själv?

  Själv har jag precis inlett en kur av Mercaptopurine (osäker vad den kallas på svenska),så förhoppningsvis så kommer mina bröstsmärtor nu att försvinna.

  För övrigt mår jag bra och äter och dricker allt förutom mjölk, kaffe, té och jordnötter. Jag tror för övrigt att kost är väldigt individuellt, jag äter det mesta utan att ha några som helst problem, dricker även alkohol utan större svårigeheter så jag tror man måste forska själv vad som gör en sämre.

  Mats.

  • Jag och Crohns skriver:

   Tjena!

   Jag vill hoppas att det är ett tag kvar till Remicade för min del, men det kanske har börjats användas mera idag än tidigare, jag har också hört att det är en dyrt.

   Låter bra att få bukt med bröstsmärtorna, hoppas det hjälper.

   Kosten är nog väldigt individuell som du säger, vissa kan knappt äta något och andra vad som helst. Det är först de senare åren som jag blivit mer känslig, i början efter operationen kunde jag äta det mesta. Men att hitta rätt vad man tål kan vara riktigt knepigt, det är bara det mest uppenbara som jag vet inte är bra, tex. godsaker med mycket socker och fett.

 2. Snow skriver:

  Jag är oxå ”förberedd” på Remicade, detta innebär MR, lungröntgen, hepatit test bla.

  Men jag är osäker dom är läskiga dom där medicinerna. Jag testade Imurel, och blev så jävla sjuk av den att jag inte tog mig ur sängen. Därför är jag ”livrädd” för imunsupressiva mediciner. Troligen helt felaktigt, men ändå. Fler av dem har oxå den otrevliga bieffekten att det visat sig avar kräft ”framkallande”. Jag går nu på 9mg Entocort, jag mår bra på den utan symptom (förutom att man får gå på skithuset 4ggr per dag ibland) , kanon , kan börja löpträna etc.. men när jag börjat minska och är nere på 6-3mg kommer symptomen krypande. Mycket irriterande efter att varit medicinfri i 16 år efter operation. Går på 9mg nu sedan ca 1 månad, ska köra 2mån sen 6mg i minst två månader får vi se om det funkar..

  Skulle som sagt va kul med mer feed-back på Remicade behandling…

  • Mats skriver:

   Snow – Problemet med imunsupressiva mediciner är att det tar en otrolig lång tid för dem att börja fungera. Jag började ta Imurel i oktober förra året och i maj 2011 tyckte jag på allvar att de började att fungera. Tyvärr är de dock nog mer eller mindre en nödvändighet för oss med Crohns. Entocort fungerar också bra men inget man ska använda i längden, jag tog Entocort i fem månader, alldeles för länge, och biverkningarna var inte roliga.

   Imponerade att vara medicinfri i 16 år. Måste vara tungt att vara tillbaka igen. Hoppas du blir bättre snart.

   Mats.

  • Jag och Crohns skriver:

   Biverkningar är inte kul, vilken medicin det än är. Jag tycks minnas att det tar 2-3 månader innan Imurel ger effekt. Jag har ätit Imurel i snart 10 år, fick den direkt efter jag operat mig. Jag åt Entocort förra året men slutade efter 6 månader när effekten avtog och hyn blev riktigt dålig, men i början fungerade det bra.

   Ja, det skulle vara kul att höra från någon som använder Remicade.

 3. britt berglund skriver:

  jag mår sämre i mag och tram när jag
  tar entcort har haft broblem
  att sova känner mig mera rastlös
  dem är besvärlig att svälja
  fugera ej.Bland annat i benet käner
  jag också av är det nytigt att äta
  plast.om man är alergisk
  mot plast då

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: