Bloggen fyller 1 år

För exakt ett år sedan skrev jag mitt första inlägg här på bloggen, ”Jag och Crohns-bloggen” firar alltså ett år idag. Tiden går fort och det känns inte alls som ett år har passerat.

Hur såg då livet ut för ett år sedan, och vad hade jag för mig? Jo, det första jag skrev om var den koloskopi jag var kallad till. Då hade det gått flera år sedan min sista koloskopi, och inflammationen i det opererade området hade börjat ta sig tillbaka. Jag började då äta kortisonet Entocort, som jag sedan slutade med ett halvår senare. Jag har inte fått något besked om det ska bli någon ny koloskopi i år.

Det andra ämnet som fick många inlägg var mina förkylningar. Jag var förkyld jämt och ständigt förra året. Antagligen på grund av dåligt immunförsvar och mycket träning, träning bestod då av simning, längdskidor och styrketräning. Nu är jag inte alls förkyld lika ofta och jag tror det beror på att jag dragit ner på konditionsträningen rejält.

Den sista saken jag tänkte se tillbaka på är alkoholen. Jag har i stort varit alkoholfri detta år, bara druckit väldigt lite de få gånger jag druckit. Under sommaren som jag hade ett litet återfall och drack lite mer under 2-3 tillfällen. Till det stora hela har det gått bra att avstå spriten, och jag mår mycket bättre utan den.

Den närmsta tiden framöver kommer jag troligen att skriva om träning, kost, mitt försök att gå upp i vikt, och min nu ganska besvärliga mage. Jag ska också ta mig tid att uppdatera sidan ”Om mig” med lite ny information.

Tack till er som läser bloggen, och var inte rädd att lämna en kommentar.

Fortsätt att kämpa, och kom ihåg att vi kan hjälpas åt att stötta varandra när livet känns tungt.

Hälsningar Jag och Crohns

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: