Öka ännu mer i vikt

Att gå upp i vikt när man har crohns kan vara ganska besvärligt. När jag äter mycket blir min mage lättare orolig, vilket inte är så konstigt då den får mer att ta hand om. Det går dåligt att öka i vikt om maten bara går igenom, den måste också få tid att tas upp av kroppen. De senaste åren har min vikt legat mellan 63-70 kg, men denna vinter planerar jag att nå 75 kg.

Min viktkurva brukar se ut så här. På hösten och vinter när jag tränar som mest äter jag också ordentligt. Jag brukar gå upp 6-8 kg under denna period, under vår och sommar skalar jag sedan av det värsta fläsket. När jag legat på energiunderskott några månader går det sedan bra att lägga på sig igen.

Senaste sommaren har jag inte haft någon seriös deff, jag mådde inte bra och behövde den mat jag kunde få i mig, och konditionsträning blev det inte så mycket av. Nu ligger jag alltså på en högre vikt än vad jag brukar göra på hösten, vilket gör det väldigt trögt att komma vidare. Det är just gränsen vid 70 kg som jag har svårt att ta mig förbi.

Jag äter 2900 kcal per dag, vilket är ganska mycket mat när jag samtidigt måste äta fettsnålt. I vanliga fall ligger jag på ungefär på 2300 kcal, och under deff på 1800 kcal.

Första året jag började styrketräna och äta mer avsiktligt gick jag snabbt upp i vikt. På bara 2 månader hade jag lagt på mig 4-5 kg, detta var givetvis inte optimalt utan det gick för fort. Då vägde jag ganska lite från början och kroppen tog verkligen till sig maten.

1 kg i månaden är en lämpligare takt att hålla. Lägger man på sig mycket vikt snabbt omvandlar kroppen överskottet till fett i stället, vilket senare bara blir jobbigt att bli av med. Sedan slutet på sommaren har jag sakta ökat i vikt och jag har precis passerat 70 kg. Just nu går träningen bra och det ska bli spännande att se vars jag hamnar om några månader.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: