Ett liv utan kaffe

Kaffe är något jag vant mig vid, och som ska finnas vid min sida under vissa tider under dagen. Att tex. sätta sig med en kopp kaffe och samtidigt läsa eller skriva, att ta en liten paus, fundera, sörpla, njuta och sedan tillbaka till arbetet. Kaffe är stämningsfullt. Men nu har jag ju uppehåll.

Det har nu gått över en vecka sedan jag drack en kopp kaffe sist. Några koffeintabletter har det inte heller blivit. Jag tycker det har gått ganska bra, förutom några få tillfällen när jag var galet sugen på en kopp.

Magen har börjat må bättre så jag antar att kaffet kan ha en viss effekt. Jag ska fortsätta med en låg konsumtion av kaffe (koffein) och laktos.

Jag ska inte sluta med kaffe helt, men allt onödigt drickande som jag klara mig utan tänker jag sluta med.

Annonser

2 Responses to Ett liv utan kaffe

 1. Maria skriver:

  Hejsan! Jag blev väldigt glad när jag hittade din sida, jag har själv crohns sjukdom och tycker också att det är en svår balansgång det här med kaffe:-/ för jag älskar ju kaffe! Men som du skriver man kan ju klara sig utan alla de där överflödiga kopparna:-) o bara dricka kaffe när man är riktigt sugen. /Maria

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej Maria!

   Ja det där med kaffet är svårt :) När jag slutade var det jobbigt, men när jag varit utan en tid hade jag inget sug längre. Jag har dock börjat dricka det lite oftare nu igen, men det är fortfarande i en liten mängd så det går ändå rätt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: