Få ordning på livet

Den första veckan efter semestern har varit hemskt, jag har fått göra klart jobb som skulle ha varit gjort under sommaren, men som de andra bara lämnat. Vi är dessutom bara halva styrkan eftersom resten har semester. Jag är fortfarande sliten och förkyld.

Jag kunde inte håll mig vaken på fredagskväll och jag somnade tidigt, jag vaknade just före lunch på lördagen och jag var helt utslagen. Resten av lördagen blev inte mycket av, frukost till lunch,  godis och pannkaka till middagen, bullar till kvällsfika innan läggdags. Min aptit är åt helvette och jag spyr åt vanlig mat. Söndagen blev som lördagen, maten var slut hemma och jag orkade inte gå ut och handla. Jag hittade en gammal ravioli-konserv och en majskolv, jag åt och mådde pyton. Till middagen blev det skumtomtar och en pirog som legat i frysen i över 6 år (skämtar inte). Alla tallrikar, glas och bestick väntar på att bli diskade, köket är fullt.

Fan jag måste skärpa mig, men jag orkar inte. Helt plötsligt känner jag mig helt värdelös som låtit det gå så långt. Sommaren har gjort mig till en skabbräv (som jag uttryckt mig tidigare om), jag vill bara tillbaka till mitt gamla jag. Jag har aldrig dragit ner mig i skiten så mycket som jag gjort denna sommar. Jag måste hitta tillbaka dit jag varit de senaste 2-3 åren, och mått överlag ganska bra. Sommaren är faktiskt den svåraste tiden för mig att klara sig igenom.

Här är några saker jag måste ta tag i.

 • Tillfriskna från förkylningen (lite svårt att påverka).
 •  Komma tillbaka till regelbunden träning, styrka och kondition.
 •  Äta bra och sluta med skräpmat, godis dricka osv.
 •  Hitta rutinerna i vardagen, (blir lättare nu när jag jobbar igen).
 •  Stiga upp på morgonen, och ta tag i dagen.
 •  Röja upp hemma och ha fint omkring mig.
Annonser

5 Responses to Få ordning på livet

 1. Johanna Malm skriver:

  Som du märker läser jag din blogg. Eller följer jag din blogg. :) Iaf jag gör både och. :) Jag känner igen mig så i det du skriver. Samma sak är det här, man känner sig mer nere nu och vill tillbaka till den gamla glada, spralliga, energiska och uppåt Johanna som man var innan. Vart är hon?
  Jag hoppas och håller alla tummar och vovven min alla tassar för att du ska börja må bättre igen. :)
  Mvh Johanna

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej igen, och kul att du fortsätter följa mitt skriveri :)

   Tråkigt att du inte heller mår bra. Det kan ta ganska lång tid att bara acceptera sjukdomen, att man sedan kan vara frustrerad och deprimerad är inget konstigt när man är i ett skov (eller liknande). Men det är viktigt att påminna sig själv om att det kommer bättre perioder. Att sköta om sig själv spelar roll, även om det kan vara svårt, speciellt när det är som värst.

   Jag håller också mina tummar och hoppas du får en vändning åt det bättre snart.

   Hälsningar ”Jag och Crohns”

   • Johanna Malm skriver:

    Absolut, man hade ju en bra tid innan/mellan skov eller innan diagnos. Den tiden kommer, man måste bara låta saker och ting ta sin tid och försöka tänka framåt. Ibland svårt dock.

    Att ta hand om sig själv är jätteviktigt. Göra sådant man tycker om när man orkar och känner att man vill det. :)

    Hoppas du haft en bra dag. :)

    Mvh
    Johanna

 2. Hej!
  Är det väldig skillnad på sjukdomen för dig beroende på om du äter godis och skräpmat än mer ”nyttigt?”

  • Jag och Crohns skriver:

   Hejsan!

   Ja det är stor skillnad, och under ett skov går det inte att slarva, speciellt med fet mat. Under perioder då jag mått riktigt bra har jag kunnat äta och dricka sådant jag annars inte kan. Det är fortfarande svårt att veta exakt vad som fungerar. Att slarva någon enstaka gång brukar gå bra, det är när det blir för ofta som problemen alltid kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: