Kanelbullar

Nu när jag blivit lite piggare och hungrigare har jag passat på att göra kanelbullar, nyttigt nej, gott ja. Jag försöker att hålla nere på fettet och till 20 stycken bullar har jag 80 gram smör (deg och fyllning tillsammans). Nu ska jag inte försöka att äta upp alla på samma gång, jag hade tänkt att de skulle räcka i 2 veckor i alla fall. Men 1 om dagen kan ibland bli 3 om dagen, det är inte lätt att hålla fingrarna borta när de finns i närheten.

2 Responses to Kanelbullar

 1. Johanna Malm skriver:

  Hej,
  vill säga först och främst. Tack för en bra blogg. Det behövs för oss andra i samma sits. Själv har jag för snart 2 veckor sen opererat bort sista delen av tunntarmen och början av tjocktarmen, där jag hade en otrolig förträngning som gjort att jag varit riktigt dålig i 6 månader. Nu börjar det bli bättre. Självklart är snittet och tarmen inuti öm och ond.
  Ska tillbaka till min gastroläkare i slutet på månaden och då blir det prat om vad jag ska få för medicin mot Crohnsen.
  Har gått på flytande så länge så nu när jag äntligen kan äta ”normalt” igen, förutom allt som tarmen inte vill ha (helst rött kött, fett, socker och för mycket fibrer) så kan jag iaf äta något annat än flytande. Slippa åka in och ut ifrån Akuten, och att inte behöva livnära sig på morfintabletter vilket jag fick göra 3 veckor innan op.
  Tack igen för en mycket bra blogg. :)
  Mvh
  Johanna

  • Jag och Crohns skriver:

   Hej Johanna, och tack för tackningen, roligt att du besöker min blogg :)

   Du kommer säkerligen att få en väldigt stor förändring i livet efter operationen. Att slippa ha ont i magen efter varje liten tugga mat är en befriande känsla. Det var så länge sedan jag gjorde min operation att jag glömt hur hemskt det var innan, gissar att ett knivhugg i magen beskriver smärtan av en måltid. Jag hoppas att det blir bra när det fått läka ordentligt, hör gärna av dig och berätta hur det går.

   Hälsningar ”Jag och Crohns”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: