Snart midsommar

Imorgon är det midsommarafton och då jag ska iväg på festligheter. Vi blir ett större gäng på ungefär 20-25 personer, hälften kompisar och andra hälften är kompisars kompisar. Det blir ett traditionellt firande med mat, lekar och alkohol. Jag kommer antagligen dricka en del själv, men bara så jag blir lagom svängig. Jag har inte varit i berusat tillstånd på 8 månader, sjukt länge alltså, även om jag tagit mig en öl ibland. Jag är både stolt och glad över detta, och jag ska aldrig gå tillbaka till stupfyllan igen, det är inte värt besväret. Problemet är att problemen försvinner när man dricker alkohol, och då dricker man mer och mer, tills det blir förmycket. Det gäller att vara bestämd vars gränsen går.

2 Responses to Snart midsommar

 1. Mats skriver:

  Tjena.

  Kul läsning som vanligt, känner igen mig allt för väl i det mesta av du skriver.

  Har inte hänt mycket på den egna fronten. Har fått tagit en del prover för att se om de kan öka min dos av Imuran efter att jag slutade att ta kortison för ca 2 månader sedan, det fungerar dock bättre än vad jag hade vågat hoppats på.

  De sista två veckorna har jag haft väldigt on i ryggen och runt bröstkorgen och detta ledde till ett besök hos doktorn igår som trodde det kanske var något fel på gallblåsan, vilket tydligen ska vara ganska vanligt hos patienter med Crohn’s. Scan på sjukhuset den 14:e juli inbokat. Magen har varit ganska bra en längre tid nu så jag hoppas att om de kan fixa gallblåsan (om det nu är den det är fel på) så kanske man får leva ett anständigt liv ett tag.
  Mitt mål det här året är att försöka att bli något så när frisk, har mer eller mindre tappat två år nu pga Crohn’s. Det fungerar just nu men fan vet vad som kommer att hända när man blir äldre om man mår skit större delen av året.

  Trevlig Midsommar!

  Mats

  • Jag och Crohns skriver:

   Tjena!

   Vad roligt att du mår bättre, förutom smärtan i rygg och bröstkorg. Det är ju roligt att få lite belöning (att må bättre) när man varit dålig en längre tid. Hoppas det går bra den 14:e, och att de hittar problemet. Hör gärna av dig och berätta hur det gått.

   Trevlig Midsommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: