Gräsklippning

I mina yngre år tjänade jag pengar på att klippa gräs åt mina släktingar och deras bekanta. Jag fick alltid arbeta för mina pengar, till skillnad mot mina bortskämda kompisar. Det var en nyttig lärpenning om hur livet som vuxen verkligen var. Idag ger ingen dig något bara för att du pekar och skriker. Men det var inte det jag ville komma till. Igår fick jag rycka in och hjälpa mormor med gräsklippningen, det var länge sedan sist. När det blir så sällan kan det faktiskt vara trevligt att motionera med gräsklipparen, men jag minns hur fruktansvärt less jag var när jag klippte som mest. Igår blev det 1,5 timmes promenad i solen, och jag fick en liten slant för besväret. Det känns som jag halverat min ålder och återvänt som fjortis, den bästa tiden i livet, och då speciellt på sommaren.

Annonser

2 Responses to Gräsklippning

 1. Hei!
  Takk for kommentaren din. Det er slitsomt å leve med crohns. Skjønner ikke hvordan du orket å klippe plenen til bestemoren din. Det hadde jeg aldri hatt energi til. Jeg fikk faktisk ryddet litt igår natt etter innlegget mitt. :) Men jeg var kjempe sint når jeg gjorde det! Har du operert?
  Masse klemmer fra en annen crohns menneske :)

  Hej!
  Tack för din kommentar. Det är jätte hårt att leva med crohns. Jag fattar inte hur du klarade av dig med att klippa gräset. Det ville nog inte jag haft energi till. Jag fick faktiskt städet lite igår natt efter jag skrev allt på min blogg. Men jag var jätte arg när jag gjorde det! Är du opererat också eller?
  Mycket kramar från en annan crohns människa!

  • Jag och Crohns skriver:

   Tack själv för att du tittar in hos mig :)

   Nej, det är inte alltid lätt, men det är bara att kämpa på. Träningen har blivit en stor del av mitt liv och jag mår mycket bättre av den, även om det kändes hemskt i början. Av vad jag läst så verkar du ha det ganska jobbigt just nu, så jag kan förstå att det känns tungt. Kan man inte äta finns det inte mycket energi, och då orkar man inget.

   Jag har kommenterat ditt andra inlägg också.
   Du får också gärna skriva mejl om du vill prata.

   Hälsningar Jag och Crohns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: