Magnetröntgen var hemskt

Idag var jag och gjorde magnetröntgen på tunntarmen. Jag trodde att det skulle vara som att ligga på stranden en fin sommardag, men det var mer liknande att ligga i tortyrkammaren en mörk novembernatt.

Jag steg upp tidigt för att komma till mottagningen i tid. Du får inte äta 4 timmar före undersökningen så det blev ingen frukost. Istället blev det 1,5 liter kontrastvätska som jag var tvungen att dricka timmen före röntgen. Väl inne i röntgen fick jag ligga på mage, huvudet vilade på en kudde och på ryggen hade jag något annat åbäke. Det kändes hur bra som helst i 5 minuter, sedan började jag få ont av min liggställning. Högra sidan av bröstet och sedan högra axel smärtade som tusan, det upprepande ljudet från röntgen gjorde mig helt psykedeliskt. Jag blev injicerad med något som gjorde att tarmen låg still och sedan någon annan typ av kontrastvätska. Undersökningen tog ca: 40 minuter.

Nu ska röntgenbilderna skickas till min läkare som ska se hur det ser ut. Jag ska få svar om några veckor och jag har ingen aning om vad som väntar. Just nu känns det underbart skönt att få vara hemma igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: