Viktökning och viktminskning

Vid sjukdomar som exempelvis crohns kan det vara svårt att gå upp i vikt. Jag förlorade själv många kilon när jag blev sjuk. Jag har nu till slut lärt mig att träna hårt och äta ordentligt. Jag äter både nyttigt och mycket, men inte överdrivet mycket, bara tillräckligt för att jag ska öka i vikt. Under hösten och vintern brukar jag gå upp 6-8 kg och under våren och sommaren går jag istället ner några kilon. Väljer jag rätt mat och äter ofta håller sig magen ganska lugn, men med vissa undantag. Jag trodde inte att jag kunde träna normalt eftersom jag var så trött och slö när jag blev sjuk. Efter några plågsamma månader när jag blev smått tvingad till träning för att komma bort från min sjukskrivning började det släppa. Jag blev piggare och fick bättre aptit, jag började lyfta tyngre vikter, springa längre sträckor och jobba heltid. Nu några år senare är jag i mycket bättre form än innan jag blev sjuk och träningen är en del av min vardag. Detta har gett mig större hopp för framtiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: